Het belang van professionele gebitsreiniging

Een sprankelende glimlach hebben is iets waar de meesten van ons naar streven. Het behouden van witte en gezonde tanden is echter niet altijd een gemakkelijk proces. Mondhygiëne kan voor veel mensen een uitdaging zijn, omdat veel dingen onze tanden geel kunnen maken of ervoor kunnen zorgen dat ze meer kans krijgen op tandplak en tandsteen.

Diëten, genetica, roken en andere gewoonten beïnvloeden de staat van ons gebit tijdens ons volwassen leven. Het goede nieuws is dat je niet voor altijd met verkleurde of scheve tanden hoeft te leven. Er zijn veel manieren om het uiterlijk van uw glimlach te verbeteren, zodat u er weer trots op kunt zijn.

Eén manier is via professionele tandreinigingsdiensten. Hier zullen we het hebben over hoe belangrijk het is om uw tanden schoon te houden en waarom professionele tandreinigingsdiensten het verschil kunnen maken bij het voorkomen van tandplak en tandsteen.

ADA aanbevolen reinigingen

De American Dental Association (ADA) beveelt aan dat iedereen twee keer per jaar een gebitsreiniging krijgt van een tandarts. Dat gezegd hebbende, als u specifieke tandheelkundige gezondheidsdoelen heeft of als u een medische aandoening heeft waardoor u bijzonder vatbaar bent voor tandplak of tandheelkundige aandoeningen, moet u mogelijk nog vaker naar de tandarts.

U kunt er ook voor zorgen dat u regelmatig poetst en flost, aangezien dit enkele van de meest effectieve manieren zijn om tandplak te voorkomen. Regelmatige gebitsreiniging is ook erg belangrijk voor uw algehele welzijn.

Waarom zijn tandheelkundige diensten nodig?

  • Preventieve zorg
  • Gezonder tandvlees
  • Verbeterde mondgezondheid
  • Sterkere tanden

We hebben al besproken hoe tandplak en tandsteen verkleuring, vlekken en een verzwakte tandstructuur kunnen veroorzaken. Toch zijn de andere problemen die kunnen voortvloeien uit het niet regelmatig bezoeken van de tandarts tandvleesaandoeningen en slechte adem. Indien onbehandeld, kan tandplak onder het tandvlees beginnen te groeien en een harde aanslag vormen die tandsteen wordt genoemd en die veel moeilijker te verwijderen is.

Bacteriën in je mond voeden zich ook met deze tandplak en tandsteen, waardoor je tandvlees rood, gezwollen en ontstoken raakt. Als tandplak of tandsteen niet van de tanden wordt verwijderd, kan dit aanzienlijke schade aan het tandvlees veroorzaken, waardoor er bacteriezakjes tussen het tandvlees en de tanden ontstaan. Bacteriën die in die zakken vastzitten, kunnen zich naar andere lichaamsdelen verspreiden en infecties veroorzaken in de bloedbaan, het hart, de longen en andere organen.

De voordelen van professionele gebitsreiniging

Net als andere vormen van professionele gezondheidszorg, is tandenpoetsen ontworpen om specifieke problemen aan te pakken die mogelijk niet worden aangepakt tijdens normaal tandenpoetsen of flossen. Tandreinigingsdiensten zorgen voor tandplak, tandsteen en schadelijke bacteriën op uw tanden.

Bovendien stimuleert het reinigingsproces ook de groei van nieuw en gezond weefsel om uw tandvlees zijn normale kleur en gezondheid te geven. Op dezelfde manier zal een gebitsreiniging de gezondheid van uw lippen en wangen verbeteren en uw mond minder droog maken.

Studies hebben ook aangetoond dat mensen die regelmatig hun tanden poetsen minder kans hebben op hartaandoeningen, beroertes en hypertensie.

Wat bieden tandenpoetsbezoeken?

Zoals hierboven vermeld, verwijdert de tandenpoetsservice niet alleen tandplak, tandsteen en bacteriën die zich op uw tanden hebben opgehoopt. De tandenpoetsservice zal ook de algehele gezondheid van uw kaak en het hele lichaam verbeteren.

Het zal ook de textuur en kleur van uw tanden verbeteren door tandplak, tandsteen en vlekken te verwijderen. De tandenpoetsservice helpt ook om tandvleesaandoeningen en het risico op een slechte adem te verminderen.

Wat u kunt verwachten bij uw volgende tandartsbezoek

We begrijpen dat het een intimiderende ervaring kan zijn. Toch willen we bij Lovett Dental het proces zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk maken, zodat u zich niet al te veel zorgen hoeft te maken over wat u kunt verwachten of hoe u zich zult voelen als u weggaat.

Wanneer u ons kantoor voor gebitsreiniging bezoekt, kunt u verwachten dat uw tanden grondig worden gereinigd en gepolijst met een uniek gereedschap dat snel ronddraait om tandplak en tandsteen te verwijderen. We zullen ook uw tanden, tandvlees en wortels van uw tanden onderzoeken op tekenen van infectie.

Daarna zal uw tandarts uw tandheelkundige röntgenfoto’s en bloedonderzoeken bekijken om er zeker van te zijn dat alles er normaal uitziet. Het reinigingsproces duurt meestal ongeveer anderhalf uur.

Een gebitsreiniging en examen kunnen uw welzijn verbeteren

Een slechte mondgezondheid en een gebrek aan regelmatige tandartsbezoeken kunnen in de toekomst ook wijzen op grotere gezondheidsproblemen. Maar regelmatig naar de tandarts gaan en een professional je tanden laten poetsen, kan het risico op ernstige gezondheidsproblemen zoals hartaandoeningen, beroertes en hoge bloeddruk verlagen.

Bovendien kunnen gebitsreinigingsdiensten goedkoper zijn dan u misschien denkt. De exacte kosten van gebitsreinigingsdiensten zijn afhankelijk van waar u woont en naar welke tandartspraktijk u gaat. Veel tandartspraktijken bieden senioren en senioren met een laag inkomen echter kortingen op tandreinigingsdiensten.

Als u zich zorgen maakt over de kosten van gebitsreinigingsdiensten, raden we u aan om met uw tandarts te praten om erachter te komen of uw verzekering een van de kosten dekt.

Hoe de conditie van uw tanden uw lichaam beïnvloedt

Zoals we al zeiden, kan een slechte mondgezondheid leiden tot ernstige gezondheidsproblemen in het lichaam, waaronder hartaandoeningen, beroertes en hypertensie. Een slechte tandgezondheid kan ook de weerstand van uw lichaam tegen verkoudheid en andere infectieziekten verzwakken.

Bacteriën hopen zich op op je tanden en in je mond en kunnen zich via je bloedbaan naar andere delen van je lichaam verspreiden. Dit kan leiden tot oor-, sinus-, gewrichts- en andere soorten infecties.

Als uw immuunsysteem verzwakt is door een verkoudheid of een andere infectie, loopt u mogelijk een groter risico om ernstigere infecties op te lopen die op de lange termijn complicaties kunnen veroorzaken.

Het volgende deel van uw bezoek: het tandheelkundig onderzoek

Zoals we al zeiden, kan een slechte mondgezondheid leiden tot ernstige gezondheidsproblemen in het lichaam, waaronder hartaandoeningen, beroertes en hypertensie. Een slechte tandgezondheid kan ook de weerstand van uw lichaam tegen verkoudheid en andere infectieziekten verzwakken.

Bacteriën hopen zich op op je tanden en in je mond en kunnen zich via je bloedbaan naar andere delen van je lichaam verspreiden. Dit kan leiden tot oor-, sinus-, gewrichts- en andere soorten infecties.

Als uw immuunsysteem verzwakt is door een verkoudheid of een andere infectie, loopt u mogelijk een groter risico om ernstigere infecties op te lopen die op de lange termijn complicaties kunnen veroorzaken.

Neem contact op met Lovett Dental voor uw volgende gebitsreiniging.

We weten dat het gemakkelijk is om verstrikt te raken in de drukte van het leven en basisgezondheidszorg, zoals tandreinigingsdiensten, uit te stellen. Maar we weten ook dat de eerste keer naar de tandarts gaan best eng kan zijn. Bij Lovett Dental willen we tandreinigingsdiensten zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk maken.

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Degoudenglimlach.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart